Foto's Bestellen...

Gratis downloads

Diverse foto's zijn gratis te downloaden als laag resolutie bestand. Deze foto's mag je gebruiken voor b.v. social media kanalen of je website. Onder voorwaarde dat je mijn naam (watermerk) erop laat staan.

Van diverse klanten heb ik vernomen dat de afdrukkwaliteit van de gratis bestanden niet zo best is. Dat klopt inderdaad want dit zijn lage resolutie bestanden (LR) en hierop berust mijn auteursrecht. Als je een mooie foto  wil hebben dan dien je het bestand in hoge resolutie (HR) aan te kopen. Dit kan je perfect af laten drukken.

Dus wil je een mooie foto laten afdrukken bespaar je de kosten en moeite en koop het HR bestand.

Bestellen van digitale bestanden

je kunt mij tegenkomen op veel vooral muziek evenementen als vrijwillig (huis)fotograaf. Fotograferen met actuele apparatuur is vandaag de dag een behoorlijke investering. Om die reden vraag ik voor mijn digitale hoge resolutie bestanden een redelijke bijdrage. Afhankelijk van het evenement of de gemaakte foto kan de prijs variëren.

Om de prijs van mijn digitale bestanden zo laag mogelijk te houden handel ik iedere bestelling zelf af. Tussenkomst van derde partijen en de daarmee vaak gemoeide extra kosten vallen hierdoor geheel weg. De enige derde partij waar ik niet zonder kan is de betaalprovider Mollie, deze zorgt voor de afwikkeling van de betaling. Als je foto('s) als digitaal bestand bestelt, ontvang je na betaling z.s.m. (op werkdagen binnen 24 uur) een link naar WeTransfer waarmee je de bestelde bestanden kunt downloaden.

 

Digitaal bestand

= jpg fotobestand in hoge resolutie (HR) om te kunnen laten afdrukken. Je ontvangt een jpg fotobestand geschikt voor gebruik om af te drukken.

 

Rechtenvrij bestand

= jpg fotobestand in hoge resolutie (HR) om deze te publiceren in print. Je ontvang een jpg fotobestand in hoge resolutie. Bij het aanschaffen van een rechtenvrije foto heb je toestemming om deze te publiceren in print, te gebruiken op een website of te delen via social media. Een rechtenvrij bestand mag niet voor zakelijke en/of commerciële doeleinden worden gebruikt zonder mijn toestemming.

 

Auteursrecht

Omdat ik als fotograaf de auteursrechten van de foto bezit heb je toestemming nodig als je de foto zakelijk of commercieel wilt gebruiken (bijvoorbeeld op de website van je bedrijf), neem in dat geval vooraf even contact met mij op om dit af te stemmen.